Po izobrazbi sem diplomirana anglistka, joga učiteljica in tudi vizažistka, a večna učenka življenja.

To so moji nazivi in imam jih še nekaj, vendar zares pa sem jaz, ko plešem, ustvarjam, diham, pojem, opazujem, sem obdana z naravo… vse to me polni in nariše nasmeh na obraz in srce. Takrat sem v jogi.

Pred malo več kot 9 leti sem jogo bežno spoznala. Malo sem brskala po literaturi in internetu in videla poplavo položajev, ki so po eni strani vzbujali občutek strahospoštovanja, po drugi strani pa neizmerno radovednost in potrebo po raziskovanju. V prvi vrsti sem samouk – s prebiranjem člankov, knjig, študiranjem filmčkov sekvenc in položajevsem prakticirala ure in ure, dokler nisem asane (jogijskega položaja) znala do potankosti. Ljubezen do joge je rasla, znanje se je stopnjevalo, vendar jogi nisem prišla do konca. Le po površini sem praskala. Ugotovila sem, da je joga mnogo več kot le niz asan: je način prav(iln)ega življenja. Z jogo nisem pridobila le gibčnosti in moči, ampak predvsem zavedanje, da sem, takšna kot sem, čisto dovolj. Končno sem začela dojemati lastno vrednost, moč in lepoto. 

Vsakodnevno radovedno raziskujem svoje razsežnosti na joga podlogi kot tudi v vsakdanjem življenju ter lovim ravnotežje figurativno in dobesedno. Skozi prakso jogijskih asan sem spoznala inverzne položaje, ki jih naravnost obožujem. Čeprav to ni cilj joge, sem zelo rada na rokah ali glavi, ker mi dajo drugačen pogled na svet, predvsem pa me učijo vztrajnosti, neomajnosti (dhrti), osredotočenosti, fokusa (ekagrata) in discipline (tapas) – lastnosti, ki mi jih je v življenju manjkalo. 

S pridobljenim mednarodnim certifikatom za učiteljico hatha joge (RYT200 / RJU300) delim svojo strast in znanje in si želim, da začutiš transformacijsko moč joge. Čutim, da je poklic učiteljice joge moje poslanstvo (dharma), ker me učenje joge izpolnjuje in me vsakič napolni z neverjetno ponižnostjo in hvaležnostjo. Če delaš nekaj z veseljem, je delo samo po sebi nagrada.

Upam, da z mojo pomočjo skozi jogo v sebi najdeš mir, zaupanje, moč in notranjo lučko ter spremeniš svoje življenje na bolje. 

Z ljubeznijo,

Ivana

Iz galerije